Standart raporlarda mutluluk var!

SAP dünyada birçok konuda lider. Liderliğini elinden bırakmamak için var gücüyle çalışıp birçok sektörde fark yaratıp rakipleriyle arasını açmaya devam ediyor.

 Standart raporlarda mutluluk var!

SAP dünyada birçok konuda lider. Liderliğini elinden bırakmamak için var gücüyle çalışıp birçok sektörde fark yaratıp rakipleriyle arasını açmaya devam ediyor. Resmi rakamlara göre Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinin %85’i ve 20 farklı sektörün en beğenilen şirketleri dünyanın lider kurumsal uygulama yazılımları sağlayıcısı SAP’yi tercih ediyor. Peki, sizce bu şirketler en iyi oldukları için mi SAP’ yi seçiyorlar yoksa SAP’yi seçtikleri için mi en iyiler?

 6 sektörde sayısız iş çözümü olan SAP’nin en büyük avantajı bana kalırsa raporlayabilme ve akışı takip edebilmek. Bu sayede hangi alanda verimsiz olduğunu, nerelerden zarar ettiğini ya da nerelerde dar boğazda kaldığını rahatlıkla bulabiliyorsun.


SAP’nin en büyük avantajı bana kalırsa raporlayabilme ve akışı takip edebilmek.

Sayısız sektörde hizmet veren SAP, değişik organizasyonlara ayak uydurmakta oldukça başarılı. Lakin değişik organizasyonlara uyum sağlarken kendi standardını bozmamasıyla ünlü. E hem değişiklik organizasyonlara uyum sağlıyor hem de kendi standartlarını değiştirmiyor. Nasıl olacak bu iş? Dediğinizi duyar gibiyim. Hemen sizlere sorunuzun cevabını vereyim. SAP’ de standarda uygun, her organizasyona uyum sağlayabilecek, sadede SD modülünde 50 den fazla rapor ekranları bulunmaktadır. Bu sayede hangi sektörde olursanız olun rahatlıkla standardı bozmadan işlem yapabiliyorsunuz.

Bu yazımda SD modülü için en önemli 3 rapor ekranından bahsedeceğim.

1. Satış Raporu (VA05)

Bu rapor, sistemde açılmış olan bütün satış siparişlerini görebilmenize olanak sağlar. Listelenen siparişlerin tarihi, belge türü, malzeme miktarı ve tutarı gibi birçok bilgiyi rahatlıkla elde edebilirsiniz.

2. Teslimatlar Raporu (VL06O)

Bu rapor ekranında bir siparişe bağlı olan ya da olmayan tüm teslimatlar görüntülenebilir.  Bu işlemi onay, dağıtım, mal çıkışı veya çekme gibi toplam 8 farklı amaçta yapabilirsiniz. Bu sayede bir aşaması gerçekleşmesi bekleyen teslimatlarınızı rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

3. Faturalama Raporu (VF05)

Rapor içerisinde ödeyen veya malzeme kriterlerini girerek nokta atışı fatura bulabilir ya da sistemdeki tüm faturaları inceleyebilirsiniz. Bu sayede rahatlıkla kendi kuruşunuzun neye ne kadar ödediğini görebilirsiniz